EDO bereikt halve finale Haarlems Dagblad Cup

Feb 15th, 2018 | By | Category: Nieuws

Het be­kersprook­je van Van Nis­pen (zat.) is voor­bij. De ploeg uit De Zilk ver­loor in de kwart­fi­na­le van de Haar­lems Dag­blad Cup met 2-0 van EDO.

,,Op zich de­den we niet on­der voor EDO”, vond Van Nis­pen-aan­voer­der Sven Hens­ber­gen. ,,De eer­ste helft met wind te­gen hiel­den we het op 1-0 en een doel­punt voor ons zou niet on­ver­diend zijn ge­weest. Ook met de in­ge­val­len Jef­frey Koe­mans en Jon Joost Cor­ne­lis­sens speel­den we na de pau­ze pri­ma.”

EDO-trai­ner Koos Was­lan­der was na af­loop ge­lijk in zijn auto ge­stapt. ,,Lek­ker de ver­war­ming aan in de auto. Het was koud van­avond en niet goed. Ik heb vijf keer ge­wis­seld. De eer­ste helft ging nog wel maar na rust was het slecht”, zei de Rot­ter­dam­mer.

Jeff Kem­per open­de de sco­re voor de Haar­lem­mers. Hij be­nut­te een straf­schop na­dat Daan Sie­ge­rist was ge­vloerd door Ivo van der Vlugt. Daar­na brak een pe­ri­o­de aan dat de eer­ste­klas­ser het echt moei­lijk had. Ivo van der Vlugt, Gert­jan van Kla­ve­ren en Pie­ter Koen van der Plas do­ken op voor kee­per Yo­rinn Al­bers maar die stond zijn man­ne­tje en red­de keer op keer.

,,Yo­rin was ge­bles­seerd maar heeft zijn vi­si­te­kaart­je weer af­ge­ge­ven. Een keer werd hij op de lijn ge­hol­pen door Spi­ros Lo­mis maar ze­ker vier keer was hij in een-op-een-si­tu­a­ties de win­naar”, zei EDO-as­sis­tent Si­mon Evers.

Het twee­de doel­punt werd ge­maakt door Amin Ou­ass. De aan­val­ler van EDO viel in om­dat hij de laat­ste tijd am­per kan trai­nen. Alle hal­ve­fi­na­lis­ten zijn nu be­kend. EDO gaat op be­zoek bij Spaarn­wou­de en Zand­voort ont­moet Uni­te­d/DAVO.

Tekst: Simon Luybé – Haarlems Dagblad – 15 februari 2018

Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018 1/4 Finales 2017-2018 1/8 Finales 2017-2018


Sport algemeenjaapvanbuchem

Disclaimer

Comments are closed.