Haarlems Dagblad Cup nadert apotheose

Apr 28th, 2018 | By | Category: Nieuws

De twintigste editie om de Haarlems Dagblad Cup nadert zijn ontknoping. Komende week worden de twee halve finales gespeeld, waarna op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) de eindstrijd volgt bij SV Hillegom.

Op papier lijkt de eerste halve finale de minst boeiende. Thuisploeg Spaarnwoude, die onderaan staat in de derde klasse, lijkt morgenmiddag niet veel kans te hebben tegen eersteklasser EDO. Maar dat niveauverschil lang niet altijd iets zegt, bleek in de kwartfinales. Toen troefde Zandvoort de voetballers van Hoofddorp op eigenveld af: 0-2.

Het duel tussen Spaarnwoude en EDO begint om 14:00 uur. De wedstrijd wordt geleid door Fred van der Ploeg. Spaarnwoude was in de kwartfinale te sterk voor SVIJ: 3-1.
EDO wist wel raad met het zaterdagteam van Van Nispen: 2-0.

Dinsdag wordt duidelijk wie de tegenstander wordt van de winnaar van Spaarnwoude – EDO. Zandvoort neemt het op eigenveld op tegen het zondagelftal van United/DAVO, dat volgend jaar niet meer bestaat. Net als EDO richt de club zich na de zomer volledig op het zaterdagvoetbal.

De aftrap in Zandvoort is om 20:00 uur. Voormalig profscheidsrechter Rob Wassink heeft de leiding over het duel. United/DAVO bereikte de halve eindstrijd door de uitwedstrijd bij DIOS in Nieuw-Vennep te winnen met 0-2.

Tekst: Arnold Aarts – Haarlems Dagblad – 28 april 2018

Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.