Flink lopen dollen in de thuisbar

Apr 28th, 2018 | By | Category: Uitgelicht


Tim en Mark Visser hopen met Spaarnwoude op finaleplaats Haarlems Dagblad Cup

Het seizoen van de voetballers van Spaarnwoude is een aaneenschakeling van teleurstellingen. Het ellendige debuutjaar in de derde klasse kan morgen worden opgevrolijkt door een finaleplaats in het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. De broers Tim (27) en Mark (24) Visser blikken vooruit op het treffen met EDO.

Officieel is SV Spaarnwoude nog niet gedegradeerd, maar de kans op handhaving is minimaal. De bedompte stemming staat in schril contrast met de explosie van vreugde op 15 juni vorig jaar. Omdat een aantal zondagclubs besloot op zaterdag te gaan spelen, kreeg de ploeg van trainer Edwin Eefting te elfder ure nog een kans om promotie af te dwingen. Het werd een een historische zege op Saenden. Spaarnwoude speelde namelijk nooit hoger dan de vierde klasse.

Opvallende toeschouwer bij het promotieduel was de moeder van twee Spaarnwoude-voetballers. Met haar iPhone filmde ma Visser de hele wedstrijd. Terwijl haar ene zoon Tim meevoetbalde, volgde haar andere zoon Mark in een appartement op het Griekse Kos het duel via moeders FaceTime. De jongste Visser werkt daar ‘s zomers drie maanden bij de Charisma Club. “Ik baalde vreselijk dat ik er niet bij kon zijn. Ik was een week eerder vertrokken. Niemand verwachtte dat we nog zo laat play-offs zouden spelen.”

Keerzijde
Dit seizoen wordt Spaarnwoude geconfronteerd met de keerzijde van de promotie. In de derde klasse is de ploeg geregeld kanonnenvoer. “Achteraf is het niveau voor ons een tikkeltje te hoog”, zegt Tim. “We missen kwaliteit. Vaak kunnen we het in de eerste helft goed bijbenen. Maar als je tegenstander dan een tandje doorschakelt, zijn we weg.”

Niet iedereen kan evengoed omgaan met de reeks nederlagen. Ook zijn broer Mark niet. “Ik pakte laatst thuis tegen Schoten een domme rode kaart uit pure frustratie. Dat was me vorig seizoen zeker niet overkomen.”

De sfeer in de vriendenploeg lijdt desondanks niet onder de sportieve malleur, constateert Tim. “We zijn na afloop iets minder uitgelaten, maar vaak wordt het nog net zo gezellig. Dat is maar goed ook.”

In het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup gaat het Spaarnwoude beter af dan in de competitie. Net als in 2012 – met de uiteindelijke winnaar United/DAVO als tegenstander – kan de finale worden bereikt. Het zou voor trainer Eefting een fraai afscheidscadeau zijn. De broers gunnen het hem van harte. Mark: “Edwin vindt dit seizoen heel pijnlijk. Hij is nog nooit met een ploeg gedegradeerd en hij heeft er alles aan gedaan om het te voorkomen.”

Schip
Eefting heeft Spaarnwoude in drie jaar veel gebracht, vindt Tim. “We trapten altijd een lange bal naar voren op Joey Hoogeboom en dan zagen we wel waar het schip strandde. Edwin wilde ons van achteruit laten opbouwen. Dat is aardig gelukt, we zijn echt beter geworden.”

Eefting wordt na de zomer opgevolgd door Rob Spronk. Wat de Vissers betreft moet promotie naar de derde klasse weer de doelstelling zijn. Mark: “We vieren volgend jaar ons honderdjarig bestaan. Wat is er dan mooier om met Spaarnwoude kampioen te worden?”

Thuisbar
De broers hebben veel zin in de halve eindstrijd van morgen. Vooral Mark, die de EDO-spelers Daan Siegerist en Amin Quass goed kent. Ze kijken vaak samen op televisie naar de Champions League, bij een vriend die een thuisbar heeft. “Dus je kunt je voorstellen dat we elkaar flink hebben lopen dollen. Vooral Daan probeert een tegenstander altijd mentaal te breken. Maar dat kunnen we bij Spaarnwoude goed hebben.”

Tekst: Arnold Aarts – Haarlems Dagblad – 28 april 2018

Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.