Spaarnwoude verslaat EDO in halve finale Haarlems Dagblad Cup

Apr 29th, 2018 | By | Category: Uitgelicht

De euforie en de schande
Tobias Faber wandelde met knikkende knieën naar de penaltystip. In het doel zijn CIOS-klasgenoot Folke Maenhout, die namens EDO ballen moet tegenhouden. De 18-jarige Faber benutte ondanks zijn nervositeit de laatste strafschop, waardoor de sensatie compleet was voor de voetballers van Spaarnwoude. Door de penaltyserie met 4-3 te winnen, mogen ze op Hemelvaartsdag de finale van het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup spelen.

Het zorgde in een seizoen waarin veel meer werd verloren dan gewonnen voor een uitbarsting van vreugde bij de derdeklasser. Niet eerder klonk John de Bever (’jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’) zo toepasselijk als in de kleedkamer van Spaarnwoude.

In de kleedkamer drie meter verderop zaten zestien spelers van eersteklasser EDO zich te schamen. Zoveel meer kwaliteit in de ploeg, zoveel meer voetbalintellect en dan zo’n bedroevende partij op de mat leggen. Trainer Koos Waslander had er letterlijk geen woorden voor. Hij voelde geen enkele behoefte om de wanprestatie te verklaren en beende na afloop meteen naar zijn auto richting zijn woonplaats Rotterdam.

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters Joey Hoogeboom en Mark Visser van Spaarnwoude in duel met Daan Siegerist.

Teammanager Marco Dorgelo liep daarentegen niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. ,,Dit is een schande. Je moet een derdeklasser geen kans geven om te voetballen en meteen het geloof de kop indrukken dat er iets valt te halen. Maar blijkbaar kunnen de spelers dat niet opbrengen. Met zo’n slappe hap instelling krijg je het dus ook moeilijk tegen een derdeklasser.’’

Aanvankelijk leek EDO de klus bij Spaarnwoude makkelijk te gaan klaren. Binnen twintig minuten leidden de Haarlemmers met 0-2. Libero Daan Siegerist opende de score met een strakke schuiver in de hoek. Guus Rijs profiteerde niet veel later van geklungel bij Spaarnwoude achterin. Een inmaakpartij leek in het verschiet te liggen.

Maar door in een veel te laag tempo te voetballen en de ene slordigheid aan de andere te breien, hielden de gasten Spaarnwoude in leven. Zeker toen Tobias Faber tien minuten voor rust op fraaie wijze een voorzet van Tim Visser tot doelpunt promoveerde, begon de thuisploeg te geloven in een stunt. ,,Dat gaf ons weer hoop’’, aldus Faber.

Spaarnwoude durfde in de tweede helft steeds meer uit de schulp te kruipen. Vijf minuten voor tijd leek de moed beloond toen Faber in het strafschopgebied onderuit ging. Maar scheidsrechter Van der Ploeg weigerde een penalty te geven. ,,Dat had hij goed gezien’’, biechtte Faber na afloop op. ,,Ik zat in een actie en ik zag dat ik de bal niet zou halen. Daarom liet ik me vallen in de hoop dat hij zou fluiten. Je probeert wat, hè.’’

Net toen Spaarnwoude zich had verzoend met de eervolle uitschakeling, was daar opeens Clint van der Deijl (kort daarvoor ingevallen voor spits Joey Hoogeboom) die met een machtige pegel in de voorlaatste minuut alsnog voor de gelijkmaker zorgde. Het maakte een strafschoppenserie noodzakelijk.

Ook daarin was het spannend. Voor EDO scoorden Florian Toen, Faissal Ben Hadi en Daan Siegerist, voor Spaarnwoude Jorri van der Aar, Tim Visser en Bart Vink. Omdat de missers van Elroy Tuur en Maurice Oud (beiden gestopt door de keeper) tegen elkaar konden worden weggestreept, was de bal op de paal van Amin Ouass fataal voor EDO. Het bood Tobias Faber de kans de thuisploeg naar de finale te schieten.

Spaarnwoude-trainer Edwin Eefting kon zijn geluk uiteraard niet op. ,,Als wij tien keer tegen EDO spelen, verliezen we negen keer en spelen we één keer gelijk. En dat was gelukkig vandaag.’’

Spaarnwoude: Blom; B. Vink, N. Vink, Mens, Oud; T. Visser, Faber, Capteijn; Rutte (80. Bruin), Hoogeboom (77. Van der Deijl), M. Visser (73. Teunissen).

EDO: Maenhout; Aroma (90. Laforge), Siegerist, Toen, De Bas (83. Dijkhuizen); Netteb, Cayir (46. Ouass), Tuur; Ben Hadi, Rijs (71. Dragtenstein), Van Geldorp (57. Boukachar).

Spaarnwoude zo – EDO zo: 2-2 (Spaarnwoude w.n.s.)
7. Siegerist 0-1
21. Rijs 0-2
36. Faber 1-2
89. Van der Deijl 2-2

Scheidsrechter: Van der Ploeg

Tekst: Arnold Aarts – Haarlems Dagblad – 30 april 2018


Flink lopen dollen in de thuisbar

Flink lopen dollen in de thuisbarTim en Mark Visser hopen met Spaarnwoude op finaleplaats Haarlems Dagblad Cup

Het seizoen van de voetballers van Spaarnwoude is een aaneenschakeling van teleurstellingen. Het ellendige debuutjaar in de derde klasse kan morgen worden opgevrolijkt door een finaleplaats in het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. De broers Tim (27) en Mark (24) Visser blikken vooruit op het treffen met EDO.


Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.