United/DAVO hoopt op derde Haarlems Dagblad Cup

May 1st, 2018 | By | Category: Uitgelicht

Met een uitermate krappe selectie meldt trainer Sjoerd Hamann van United/DAVO zich dinsdagavond in Zandvoort om tegen de plaatselijke SV (aanvang 20.00 uur) nog één keer alles uit de kast te halen. Want wat is er voor de Schalkwijkers leuker dan afscheid nemen van het zondagvoetbal met een plek in de finale van de Haarlems Dagblad Cup?

Een eindstrijd bovendien die voor zowel United als voor Zandvoort perspectieven biedt aangezien het naar de vierde klasse terugvallende Spaarnwoude na een verrassende winst op EDO de tegenstander is. Mocht United dinsdagavond winnen en vervolgens ook Spaarnwoude verslaan, dan is het de derde HD Cup voor de club die zich volgend seizoen nog uitsluitend richt op het zaterdagvoetbal.

© Foto United Photos/Paul Vreeker Sjoerd Hamman: ,,Ik sta voor de volle honderd procent achter de beslissing van United/DAVO om voor het zaterdagvoetbal te gaan.’’

Stunt
Hoewel de zondagse derde klasse waarin United/DAVO uitkomt bij de voetbalkenners hoger in aanzien staat dan de zaterdagse evenknie waarin Zandvoort vertoeft, zou winst van het team van Hamann zonder meer als stunt de boeken in gaan.

Dat heeft alles te maken met het verloop van het huidige seizoen. Zandvoort was in de derde klasse B duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. De ploeg van trainer Ted Saunier scoorde liefst 127 goals en kreeg er slechts 22 tegen. Het kampioenschap is allang gevierd.

United/DAVO daarentegen doet zijn uiterste best om de nacompetitie te ontlopen. Al maakt het helemaal niets uit op welke plek de ploeg eindigt. Volgend seizoen is de zondagtak immers verleden tijd. Juist dat week in week uit spelen voor de kat zijn viool, zorgt ervoor dat United sinds de winterstop loodzware maanden doormaakt.

Ook voor trainer Hamann kan het einde van de competitie niet snel genoeg komen. ,,Het trainerschap is momenteel behoorlijk zwaar’’, zegt hij aan de rand van het dampende water van het Boerhaavebad in Schalkwijk. Hij is er namens SRO werkzaam als buurt-sportcoach. Eenzelfde functie vervult hij in de Planeet in Haarlem-Noord en het openluchtzwembad de Houtvaart in Haarlem-West.

,,Ik sta voor de volle honderd procent achter de beslissing van United/DAVO om voor het zaterdagvoetbal te gaan. Maar natuurlijk heeft die mededeling effect op een spelersgroep. Kijk naar EDO. Sommigen konden zich niet meer motiveren en stopten. Barry Tjeertes zette er een punt achter, nadat hij bekend had gemaakt dat hij komend jaar bij Olympia Haarlem aan de slag gaat. En dan was er een drietal dat zich direct liet overschrijven naar de zaterdagtak. Ik hoopte dat ik die drie mocht opstellen tegen Zandvoort. Omdat ze de meeste poulewedstrijden van de HD Cup met de zondag hadden gespeeld. De toernooireglementen blijken dat niet toe te staan.’’

De ambitieuze Hamann (31) staat te trappelen om komende zomer een zaterdagse selectie te formeren. Met een eerste én een tweede elftal die stabiel zijn en kwalitatief sterk. ,,Met vooral eigen jongens. Dat is de enige manier waarop we het karakter van de club United/DAVO kunnen bewaken. Natuurlijk kies je zo hier en daar voor een versterking. Donny Verdam komt. Daar ga je natuurlijk geen nee tegen zeggen.’’

Hamann gaat aan de slag met Chiel Schneider (huidig trainer van zaterdag 1) als zijn assistent. ,,Assistent klinkt zo neerbuigend. Chiel en ik gaan het samen doen. Een voetbaldier en altijd recht voor zijn raap. Daar houd ik van.’’ Hamann voorspelt voor volgend seizoen een goede mix van de zaterdagtak en de huidige zondagselectie. ,,De zaterdag zal vooral spelers leveren die leiderschap tonen. Over bergen ervaring beschikken. Het zal in vergelijking met mijn huidige selectie een stuk volwassener worden.’’

Zo ruim als Hamann de komende zomer in sterke voetballers hoopt te zitten, zo dun is de spoeling momenteel. Tegen Zandvoort zal een aantal veteranen de opengevallen plekken moeten invullen. ,,Een paar blessures en de meivakantie maakt het formeren van een elftal nog iets lastiger. Maar we gaan er voor. Dit is de laatste wedstrijd voor ons waar nog iets op het spel staat.’’

Tekst: Rob Spierenburg – Haarlems Dagblad – 1 mei 2018

Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.