Einde dreigt voor Haarlems Dagblad Cup

May 4th, 2018 | By | Category: Uitgelicht


Organisatie hoopt op doorstart met andere partners
De finale komende donderdag kan wel eens de laatste wedstrijd ooit worden in het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. Het populaire evenement dreigt te verdwijnen, omdat de directie van Holland Media Combinatie – de uitgeverij van deze krant – op marketinggebied voortaan andere keuzes maakt. De organisatie van het toernooi hoopt op een doorstart met andere partners.

Het evenement werd twintig jaar geleden voor het eerst gehouden. Het was een initiatief van Fred Postma, die destijds bij deze krant verantwoordelijk was voor promotie en relatiebeheer. Hij zette het toernooi op poten met Rinus Ravestein, die namens Expersport veel ervaring had opgedaan met het internationale jeugdtoernooi om de Coca Cola Cup.

Theo van Hoesel – manager events bij deze krant – raakte enkele jaren later bij het evenement betrokken. ,,Mij is destijds als commercieel manager gevraagd om sponsors erbij te betrekken. Energiebedrijf RWE werd toen een heel belangrijke partner voor ons.’’

Volgens Van Hoesel bewees het evenement meteen zijn waarde. ,,We konden clubs een prachtig toernooi bieden, waarbij ze goed georganiseerde oefenwedstrijden met goede scheidsrechters kregen aangeboden. Ze speelden ook nog eens tegen clubs uit de regio die ze normaal in de competitie nooit tegenkomen. En het leverde leuke publiciteit op. Het mes sneed aan 36 kanten.’’

Van Hoesel vindt het ’heel jammer’ dat het toernooi dreigt te verdwijnen. ,,De krant heeft het evenement altijd ruim ondersteund. Maar de directie heeft na twintig jaar besloten om andere marketingkeuzes te maken in het belang van de lezer. Ik respecteer dat. Het gebeurt vaker dat partners van evenementen willen dat anderen na een aantal jaar het stokje overnemen.’’

SV Hillegom winnaar 2016-2017 met de Haarlems Dagblad Cup

Het hoeft volgens Van Hoesel niet direct het einde te betekenen van het toernooi. ,,We hopen dat partners dit initiatief willen overnemen. Het gaat niet om grote bedragen, want er heeft nooit iemand geld aan verdiend. De opbrengsten zijn altijd volledig ingezet om de kosten te dekken. Zo krijgen de scheidsrechters en de vrijwilligers een kleine vergoeding. En het organiseren van de finaledag kost geld.’’

Het Haarlemse evenementenbureau SportConnection nam twee jaar geleden de organisatie van het toernooi over van Simon Paagman en Rinus Ravestein. Van Hoesel: ,,Dat hebben ze op een zeer professionele wijze gedaan. Ze hebben goed geluisterd naar de clubs, waardoor er iets meer vrijheid is gekomen in het plannen van de wedstrijden. Ook de finaledag vorig jaar bij Stormvogels was een groot succes. Er ontstond echt een cupsfeertje.’’

Dit jaar is de finale – wellicht dus de laatste – op het complex van SV Hillegom. Spaarnwoude speelt donderdag om 19.00 uur tegen Zandvoort.

Tekst: Arnold Aarts – Haarlems Dagblad – 5 mei 2018


Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.