SV Spaarnwoude wint Haarlems Dagblad Cup 2017-2018

May 10th, 2018 | By | Category: Uitgelicht

SV Spaarnwoude heeft de 20e editie van de Haarlems Dagblad 2017-2018 gewonnen. De ploeg van trainer Edwin Eefting als underdog gestart maakte het onmogelijke waar door SV Zandvoort te verslaan: 2-3.

Na 10 minuten kwam Zandvoort op voorsprong door een doelpunt van Bud Water. Na het doelpunt ontstond een felle strijd maar Zandvoort bleef de eerste helft de bovenliggende partij. Ruststand: 1-0.

Ook in de tweede helft bleef Zandvoort druk zetten op Spaarnwoude en dat resulteerde in minuut 57′ voor de 2-0 door een doelpunt van Kas de Vries op aangeven van Bud Water.

3 minuten later was het aan Spaarnwoude om in de wedstrijd te blijven door een doelpunt met het hoofd van Don Rutte. Volgens Zandvoort was de bal niet over de lijn geweest, volgens de assistent wel.

Spaarnwoude kreeg de smaak te pakken en de net in het veld gekomen Clint van der Deijl zette Spaarnwoude op 2-2. Van onderliggende ploeg in de tweede helft groeide Spaarnwoude uit tot een echte cupfighter.

Don Rutte van Spaarnwoude maakte het onmogelijke waar door in minuut 86′ Spaarnwoude de Haarlems Dagblad Cup 2017-2018 te bezorgen: 2-3.

Scheidsrechter: Martin de Jager

Tekst: JJFvB – 10 mei 2018

Het zit Spaarnwoude eindelijk eens mee

@Foto United Photos/Toussaint Kluiters – De spelers van Spaarnwoude vieren feest na het winnen van de HD Cup.

De laatste finale van het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup was misschien wel de boeiendste ooit. Tegen alle verwachtingen in en na een 2-0 achterstand wonnen de voetballers van Spaarnwoude.

Zandvoort leek een klein uur lang het fantastische seizoen een vervolg te geven in de strijd om de felbegeerde trofee. De ploeg van Ted Saunier domineerde en ondervond niet veel last van Spaarnwoude. Bud Water en Kas de Vries zorgden voor een logische 2-0 voorsprong.

De ommekeer kwam door een dubieuze beslissing van de arbitrage. Zandvoort-keeper Daan Kerkman leek een kopbal van Don Rutte via de paal uit het doel te tikken, maar volgens de grensrechter was de bal over de lijn geweest.

Vanaf dat moment was Zandvoort zichzelf niet meer. Het raakte steeds geïrriteerder, terwijl Spaarnwoude weer hoop kreeg op een goede afloop. Don Rutte: ,,In de halve finale tegen EDO kwamen we terug van een 2-0 achterstand. We hadden het gevoel dat het nu ook weer kon.’’

De aanvaller kreeg gelijk. Invaller Clint van der Deijl stond koud in het veld toen hij voor de gelijkmaker zorgde. De stunt werd nog groter toen Rutte drie minuten voor tijd ook nog voor de winnende treffer zorgde. Hij was logischerwijs dolgelukkig. ,,Het zat ons eindelijk een keer mee. We hebben dit seizoen zoveel pech gehad. Maar dit maakt heel veel goed.’’

Zandvoort-trainer Ted Saunier daarentegen was verbijsterd over de wedstrijd. ,,Ik ben echt flabbergasted. Ik vind het schandalig wat hier gebeurt. Zelfs spelers van Spaarnwoude zeiden dat die kopbal nooit over de doellijn is geweest. Los daarvan hadden we het natuurlijk gewoon veel eerder moeten beslissen. Als de voorhoede het beter uitspeelt, staan we met rust met 4-0 voor. Dus dit moeten we ook onszelf aanrekenen.’’

Zandvoort za – Spaarnwoude zo: 2-3
11. Water 1-0,
58. de Vries 2-0,
61. Rutte 2-1,
67. van der Deijl 2-2,
87. Rutte 2-3.
Scheidsrechter: De Jager
Rode kaart(en): 92. De Haan (Zandvoort)

Tekst: Arnold Aarts – 11 mei 2018 – Haarlems Dagblad

Programma 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenDisclaimer

Comments are closed.