Bloemendaal geeft winst na rust weg

Aug 27th, 2017 | By | Category: Uitgelicht

SVIJ (zat) verloor dan wel met 3-2 van Koninklijke HFC maar heeft in de andere twee duels laten zien over een goed team te beschikken. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Peter Barzilay met 4-1 van Zwanenburg.

Alex Barzilay opende de score, waarna SVIJ-doelman Sem Schiltmeijer zijn klasse toonde door enkele malen Zwanenburg van scoren af te houden. Na de rust waren Hassan Alikali, Mirano Olivieira, Rafael Fräser de schutters. Rick van Veen scoorde voor de bezoekers.

Vroege wedstrijd
Het duel tussen Alliance en VVH (1-0) werd zondag al om half twaalf gespeeld. ,,VVH-trainer Marcel Looy wilde in de middag naar Velsen voor het Hannie Spronk toernooi. Er waren wat jongens die naar Mysteryland wilden. En met dit weer kwam het wel goed uit’’, vertelde Alliance-trainer Gidon Reinders Folmer, die zijn veel scorende spits Vernon Weber het verschil weer eens zag maken in een duel dat over en weer ging.

RCH won de eerste twee duels in de Haarlems Dagblad Cup maar tegen BSM ging het mis: 1-0. ,,Het was slecht vandaag’’, aldus RCH-coach Stephan Spruijt. ,,Maar als je drie keer wint van tegenstanders die je ook in de competitie gaat tegenkomen, komt er wellicht gemakzucht in het team. Dus deze nederlaag is niet erg.’’ Raul Soetbrood-Picardt scoorde namens BSM.

Tim Joon van Bloemendaal: ,,Je merkte dat beide teams nog niet klaar zijn voor de competitie.’’ | © Foto United Photos/Toussaint Kluiters


Snelle voorsprong
Bloemendaal en Van Nispen hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Na een snelle 2-0 voorsprong gaf Bloemendaal het uit handen.

,,Het eerste half uur was goed, maar je merkt dat beide teams nog niet klaar zijn voor de competitie’’, zei Tim Joon. Na twee nederlagen pakte Van Nispen op de valreep toch een punt. ,,Tegen United/DAVO en EDO weet je dat het lastig is. Resultaat is in deze fase niet belangrijk’’, aldus René Ras.

Voor Bloemendaal scoorden Melvin Jordaan en Tim Beeren. Bren Zonneveld was twee keer trefzeker voor Van Nispen.

A-junioren
Waterloo verloor van DSS 2 (1-2), maar trainer Bert van Duijvenbode tilde er niet zwaar aan. ,,Het was onze eerste wedstrijd en ik probeerde veel A-junioren uit’’, aldus Van Duijvenbode, die Kevin van Leeuwen zag scoren.

Patrick de Meijere mist wat ervaren spelers bij Badhoevedorp, maar wil goed meedraaien in de vijfde klasse in zijn eerste jaar als hoofdcoach. Opvallend hoe De Meijere overigens aan de job is gekomen. ,,Ik heb mijn papieren gehaald en brutaalweg mails verstuurd. Zo is dit huwelijk tot stand gekomen’’, zei De Meijere, die HBC met 5-1 zag winnen.

Rayen Paragh scoorde voor Badhoevedorp. De doelpunten van HBC kwamen van Eric Liefting (3x), Robin van de Linde (strafschop) en Bas Aarts.

Zaterdagtak HFC heeft geen medelijden met SCW
Het zaterdagelftal van Koninklijke HFC is hard op weg naar de volgende ronde. Na de moeizame 3-2 zege op het stugge SVIJ had de formatie van trainer Jeroen Kroes opvallend weinig moeite met derdeklasser SCW: 10-0.

Met goed voetbal werd de formatie van trainer Edwin van Maas naar de slachtbank geleid. Joshua Baars (driemaal), Sjors Marijnen (tweemaal), Tijn Kaagman (tweemaal), Jochem Lindenhovius, Dirk Groeneveld en Lucas Verstraten maakten het tiental vol. ,,Wij zijn op de goede weg”, aldus trainer Jeroen Kroes.

Beter
VEW en Van Nispen (zat) hebben zich al voor de tweede ronde geplaatst. Hoewel VEW-trainer André Markus een mix van eerste en tweede elftalspelers had neergezet, hadden de Heemstedenaren weinig moeite met UNO: 2-8. Niels Dekker (tweemaal), Jeroen Veltenaar (tweemaal), Bas van’t Sant, Wouter Moison, Robin Peters en Bouk Belien waren de schutters. ,,De eerste helft was niet om aan te zien, in tweede helft werd het wat beter”, aldus Markus.

Van Nispen (zat) rekende gedecideerd af met de zaterdagtak van DEM: 2-7. Omdat de meeste spelers bij United/DAVO (zat) weer inzetbaar zijn, had de ploeg geen kind aan Onze Gezellen: 6-2. Mike Munk (tweemaal), Moreno van Olphen, Jimmy Vergers, Barry Loerakker, Nigel Oudshoorn namen de treffers voor hun rekening.

Alliance (zat) was in een leuke wedstrijd iets te sterk voor DIO (zon): 4-3. Donny Bakker was driemaal succesvol voor DIO. Rutger Leeuwe (tweemaal) en Joost Cornelissen (tweemaal) scoorden voor Alliance.

Wa­ter­loo ver­loor van DSS 2 (1-2), maar trai­ner Bert van Duij­ven­bo­de til­de er niet zwaar aan. ,,Het was onze eer­ste wed­strijd en ik pro­beer­de veel A-ju­ni­o­ren uit­”, al­dus Van Duij­ven­bo­de, die Ke­vin van Leeu­wen zag sco­ren.

Ruime overwinning HBC
Pa­trick de Meij­e­re mist wat er­va­ren spe­lers bij Bad­hoe­ve­dorp, maar wil goed mee­draai­en in de vijf­de klas­se in zijn eer­ste jaar als hoofd­coach. Op­val­lend hoe De Meij­e­re ove­ri­gens aan de job is ge­ko­men. ,,Ik heb mijn pa­pie­ren ge­haald en bru­taal­weg mails ver­stuurd. Zo is dit hu­we­lijk tot stand ge­ko­men”, zei De Meij­e­re, die HBC met 5-1 zag win­nen.

Ray­en Pa­ragh scoor­de voor Bad­hoe­ve­dorp. De doel­pun­ten van HBC kwa­men van Eric Lief­ting (3x), Ro­bin van de Lin­de (straf­schop) en Bas Aarts.

Tekst: Rinus van der Lugt en Simon Luybé – Haarlems Dagblad – 28 augustus 2017

Poule Indeling 2017-2018 Programma 2017-2018 Stand 2017-2018 Uitslagen 2017-2018


Sport algemeenjaapvanbuchem

Disclaimer

Comments are closed.