Finale 2014-2015

IMG_8429

Spelers en staf van Hillegom vieren feest na de winst van de Haarlems Dagblad Cup.

Hillegom heeft de finale van de Haarlems Dagblad Cup gewonnen door HFC EDO te verslaan via stafschoppen. Na negentig minuten was de stand 2-2. In de eerste helft nam EDO de leiding (1-0) na eerst nog een penalty gemist te hebben.

Na rust kwamen de Haarlemmers op 2-0. Na een domme rode kaart bij EDO kregen de Hillegommers meer grip op het spel wat resulteerde in de 2-2 eindstand. De penalties werden alle vijf door Hillegom benut. De laatste van EDO werd gemist en kon Hillegom gaan feesten.

Feestdorp Hillegom

Wie van feesten houdt moest dit jaar in Hillegom zijn. Na de titel in de derde klasse veroverde de SV ten koste van EDO na strafschoppen de HD Cup.

Hiel stiekempjes hadden ze in het bollendorp gedroomd van een stunt. EDO mocht dan wel een paar klassen hoger voetballen maar bij Hillegom zijn ze dit jaar voor niemand bang. Coach Bas Naber sprak na de gewonnen strafschoppenreeks over een scenario wat niemand van tevoren bedacht zou hebben.

IMG_8424

En zo was het ook. Hillegom begon wat afwachtend en liet EDO de regie voeren. Nadat Daan Ruigrok na een kwartiertje een strafschop van Daan Siegerist stopte, schoot Dennis Dinkgreve de Haarlemmers met een schitterende lob op voorsprong. ,,Tot die 1-0 waren we een beetje onder de indruk van EDO. Het was vrij mat allemaal maar na die tegengoal zijn we volop strijd gaan leveren.’’

IMG_8412

Hilegom werd uiteindelijk in het zadel geholpen door de rode kaart van Dinkgreve maar moest eerst nog een tweede tegentreffer incasseren toen Danny van den Berg de bal met zijn schouder achter zijn eigen doelman werkte. Maar Hillegom bulkt van het vertrouwen en dat was tegen de tien man van EDO meer dan zichtbaar. Aiden Ryan zorgde voor de eerste Hillegomse vreugde-explosie en door koel te blijven voor doelman Gregory Martin. ,,Na die 1-2 kregen we weer geloof, zeker tegen tien man. We hadden na rust wind mee. Diepe ballen waren gevaarlijk want ik wist dat ik die verdedigers eruit kon lopen.’’

IMG_8399
Aiden Ryan: ‘Ik wist dat ik die verdedigers eruit kon lopen’

De gelijkmaker, een kopbal van Jasper van Trigt vijf minuten voor tijd, zorgde voor dolle taferelen. EDO verzandde in frustraties en het vertrouwen van Hillegom groeide en groeide. Geen enkele Hillegommer miste een strafschop zodat de misser van A-junior Terence Groothusen beslissend was. ,,Nu weet ik ook nog hoe het voelt om de loterij te winnen’’, aldus Naber te midden van zijn dolblije dorpsgenoten.

IMG_8403

Hillegom: Ruigrok, Van Saase, Van den Berg (62. Van Trigt), De Groot, Van Leeuwen, Van de Paard, Ryan, Pijpers, Van Staveren (77. Onderoglu), Beentjens, Dedel.
HFC EDO: Martin (90. Heemskerk), Hoogeboom (46. Groothusen), Van Zalinge, Esseboom, Ten Hoope, De Ridder, Dinkgreve, Rosenhart, Siegerist (86. De Wit), Tjeertes, Aroma (58. Yonis).

IMG_8389

Hillegom-EDO 2-2
22. Dinkgreve 0-1, 50. Van den Berg (e.d.) 0-2, 68. Ryan 1-2, 85. Van Trigt 2-2. Hillegom wint na strafschoppen.
Scheidsrechter: Punt. Rode kaart: 53. Dinkgreve (2x geel, EDO).
Toeschouwers: 900.

Tekst: Hein ten Berge – Haarlems Dagblad 18 mei 2015 // Foto’s: Jaap van Buchem

Gerelateerd:

IMG_8400IMG_8427IMG_8421IMG_8388


hd


De Haarlems Dagblad Cup wordt mede mogelijk gemaakt door:

HDCup_2015_2016Disclaimer